查看: 5347|回復: 6

[分享] 上高原避暑去~自駕青海-成都

8月的成都真係好熱好熱, 所以忍唔住走上高原避下暑, 原本計劃係由西寧自駕一路玩返去成都, 大概玩7-8日, 但因為天氣唔好, 最終無去到年保玉則同紅原, 玩左6日就返到成都
因為係自駕,所以行程好隨意, 成日陰天用左好多時間等出太陽, 都算好彩比我等到好天影到中國天空之鏡~茶卡鹽湖, 不過就等唔到好天去年保玉則

行程大概係成都 - ()西寧 - 青海湖 - 茶卡鹽湖 - 沙島 - 海晏 - 同仁 - 碌曲 - 瑪曲 - 久治 - 阿壩 - 成都

睇相啦

評分

參與人數 1旅遊公積金 +12 收起 理由
老翁 + 12 好圖好文

查看全部評分

得咁少相?

不過西寧都會幾熱
Grace 姐的相很靚呀!
得咁少相?

不過西寧都會幾熱
老翁 發表於 2014-8-19 20:31

西寧都好涼爽啊, 無成都咁熱, 不過成都而家都好似入秋啦, 我都無開風扇成個禮拜

今次都唔係影左好多相, 天氣唔係幾好, 年保又無去到, 其他相係度 http://www.fotop.net/gracewong123/gracewong123306
Grace 姐的相很靚呀!
catcat168 發表於 2014-8-26 08:27

今次最鍾意係茶卡鹽湖, 幾年前去過一次風大無倒影睇,無咩特別, 今次就好靚
回復 5# gracewong123

茶卡鹽湖 - 三四月有無機會有倒影? Thx
回復 6# kajitsushu

我諗咁凍無啦, 要有雨水先有倒影, 無水就灰白一片鹽, 7-8月去啦

TL復活, 唔知今次捱到幾耐